Англия запази своето място на 1/2 финалите

Трите лъва направиха малко предпазлив старт, но бяха поведени преди паузата, когато защитникът на Лестър Сити Хари Магуайър се изкачи, за да поведе в полувремето.

Рахем Стърлинг имаше възможност да постави Англия по-далеч, но звездата на Манчестър Сити, която се бори за гола в турнира, не успя да се възползва.

Швеция се опита да се върне на ниво и принуди някои добри спасявания от Йордан Пикфорд, но резултатът бе поставен под съмнение, когато Джеси Линдърд се хвърли за топката на гърба на Диле Али, чийто удар с глава намери гърба на мрежата.

Шведите, които бяха трудни противници на пътя си към четвъртфиналите, продължиха да се борят до последните минути, но Англия напредна и ще се изправи срещу домакините от  Русия или хърватите на полуфинала.

World Cup 2018 или Мондиал 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световното първенство по футбол. Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Белгия-Холандия ,Испания-Португалия, Англия на 2 декември 2010 год. Това ще бъде първият път в историята, в който световното първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че избора на домакин за Световното първенство по футбол, което ще се проведе през 2018 година. Ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2 декември 2010 год. по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, АНГЛИЯ,  БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, ЯПОНИЯ. САЩ МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018. ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Африка и Южна Америка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано. Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите извънвропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол през 2022.С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на FIFA имат право да участват в квалификациите.

БЕТ365 ПРЕДЛАГА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА ФИФА МОНДИАЛ 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Mondial 2018 можете да намерите на mondial2018.eu. В сайта на Ваше разположение е цялостна и структурирана информация за класиранегрупи и отбори.