Гарет Саутгейт: Англия вдигна летвата

Гарет Саутгейт смята, че класирайки се за полуфиналите на Световното първенство в Русия, Англия е повишила очакванията на феновете за бъдещи турнири.

Мечтата да влязат само вторият им финал в Световната купа приключи в сряда, след като екстремната стачка на Марио Манджукич завърши с 2-1 победа за Хърватия в Москва.

Въпреки разочарованието, Саутгейт изрази гордостта си в отбора и заяви, че те са отбелязали забележителен напредък през последните години.

– Доста по-дълъг път стигнахме за кратък период от време – каза Саутгейт. „Цялото нещо е отвъд мястото, където сме си помислили, че можем да отидем.

„Ние искаме да бъдем отбор, който се сблъсква с четвъртфиналите, полуфиналите и финалите. Това е целта ни да направим в дългосрочен план, доказахме себе си и нашата страна, че е възможно.

„Сега имаме ново постижение, ново ниво на очакване, нов сценарий, но много от тези играчи са навършили възраст на международна сцена и не мога да не се гордея с това, което направиха.

World Cup 2018 или Мондиал 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световното първенство по футбол. Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Белгия-Холандия ,Испания-Португалия, Англия на 2 декември 2010 год. Това ще бъде първият път в историята, в който световното първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че избора на домакин за Световното първенство по футбол, което ще се проведе през 2018 година. Ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2 декември 2010 год. по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, АНГЛИЯ,  БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, ЯПОНИЯ. САЩ МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018. ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Африка и Южна Америка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано. Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите извънвропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол през 2022.С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на FIFA имат право да участват в квалификациите.

БЕТ365 ПРЕДЛАГА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА ФИФА МОНДИАЛ 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Mondial 2018 можете да намерите на mondial2018.eu. В сайта на Ваше разположение е цялостна и структурирана информация за класиранегрупи и отбори.