Далич не се тревожи за умората на отбора

Треньорът на Хърватия Златко Далич не се интересува от допълнителните минути, в които играеше неговият отбор преди финала на Световната купа срещу Франция.

Хърватия се нуждаеше от допълнително време и дузпи, за да победи Дания и Русия, преди да победят Англия в полуфиналите.

От друга страна, Франция напредна през нокаутските етапи с победа над Аржентина, Уругвай и Белгия – всичко това в нормално време.

Далич каза в събота: „Утре е финалът на Световната купа. Просто играчите знаят какво е това.

„Ние имаме такава добра връзка, че играчите ми признават“ Не съм на 100% готов, ще изпусна финала „.

„Те знаят какво е заложено на финала, колко е страхотно да се играе на финала, но ако няма да могат да дадат всичко от себе си, ще ни кажат, очаквам да го направят, трябва да имат такова поведение.“

Далич каза, че играчите му са почивали, вместо да практикуват усилено.

„Ние не настояваме за практически сесии“, каза той. „Ние нямаме какво да практикуваме, имаме нужда от отмора и почивка, за да си възвърнем свежестта утре, имаме малки наранявания и други малки проблеми.

„Надявам се, че ще ги преодолеем днес и всички мои футболисти ще бъдат готови да играят във финала. Ако не са, ние имаме страхотни играчи на пейката, които искат да си ходят.

– Не се притеснявам, нямам проблеми в това отношение.

World Cup 2018 или Мондиал 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световното първенство по футбол. Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Белгия-Холандия ,Испания-Португалия, Англия на 2 декември 2010 год. Това ще бъде първият път в историята, в който световното първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че избора на домакин за Световното първенство по футбол, което ще се проведе през 2018 година. Ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2 декември 2010 год. по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, АНГЛИЯ,  БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, ЯПОНИЯ. САЩ МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018. ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Африка и Южна Америка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано. Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите извънвропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол през 2022. С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на FIFA имат право да участват в квалификациите.

БЕТ365 ПРЕДЛАГА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА ФИФА МОНДИАЛ 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Mondial 2018 можете да намерите на mondial2018.eu. В сайта на Ваше разположение е цялостна и структурирана информация за класиранегрупи и отбори.