Дешан каза, че Франция трябва да е спокойна, уверена и да се съсредоточи върху финала на Световното

Дидие Дешан предупреди френските си футболисти, че трябва да бъдат спокойни, уверени и да запазят концентрацията си върху финала на Световното първенство тези неделя срещу Хърватия в Москва.

Дешан с Франция завоюва единствения им успех на Световната купа през 1998 г., а неговата страна ще бъде фаворит, когато се изправи пред Хърватия, като направи първото си представяне на финала на Световната купа на стадион Лужники.

Франция загуби при последното си представяне на финала на Световната купа през 2006 г., докато страната на Дешан отпадна и също така загуби от Португалия на Евро 2016.

Дешан заяви, че отбора му е съвсем различен от този, който загуби от Португалия в Париж преди две години. Той прие, че те са неопитни в сравнение с хърватите.

„Това е огромно удоволствие и привилегия да участвам в такъв мач, няма нищо по-красиво за един професионален футболист, като да играеш на финала на Световната купа“, каза той.

„Ние ги подготвихме до колкото можехме.  Трябва да останем спокойни, да си имаме доверие и да се съсредоточим. Това са трите думи, на които сме се фокусирали, за да ги подготвим за финала.

„14-те играча, които съм интегрирал след финала на Евро 2016, са научили само какво е турнирът тук в Русия, така че разбира се, опитът е по-малкък, но качеството е там.

„Хърватия има играчи с голям клубен опит и техният отбор е бил заедно дълго време, но всеки отбор, с когото сме се изправяли, е по-опитен.“

Дешан също настоя, че страната му е здраво стъпила на земята преди финала.

„Тук няма никаква еуфория, всички сме доволни, защото сме стигнали до тази точка и това е най-голямата игра на годината“, каза той.

World Cup 2018 или Мондиал 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световното първенство по футбол. Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Белгия-Холандия ,Испания-Португалия, Англия на 2 декември 2010 год. Това ще бъде първият път в историята, в който световното първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че избора на домакин за Световното първенство по футбол, което ще се проведе през 2018 година. Ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2 декември 2010 год. по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, АНГЛИЯ,  БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, ЯПОНИЯ. САЩ МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018. ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Африка и Южна Америка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано. Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите извънвропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол през 2022. С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на FIFA имат право да участват в квалификациите.

БЕТ365 ПРЕДЛАГА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА ФИФА МОНДИАЛ 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Mondial 2018 можете да намерите на mondial2018.eu. В сайта на Ваше разположение е цялостна и структурирана информация за класиранегрупи и отбори.