Джордан Хендерсън с контузия преди финала

Джордан Хендерсън претърпя тежка контузия в края на двубоя срещу Швеция на четвъртфиналите в Самара.

Хендерсън каза: „Преди играта бях малко скован, но през последните 20 минути се натоварих и го почувствах.

„Но не се чувствам толкова зле, така че се надявам, че ще съм добре.“

Междувременно капитанът на Англия Хари Кейн е готов да „завърши работата“, като спечелят финала на Световното първенство в неделя.

Нападателят на Тотнъм Кейн, който е 1/7 да бъде водещ голмайстор в Световната купа 2018 и 10/3, за да бъде първият голмайстор срещу Хърватия, каза: „Чувстваме се горди, че сме направили феновете си горди.

„Искахме да се представим добре, да работим усилено, да бележим със страст, и ние го направихме. Така че ние се наслаждаваме.

„Ние сме една стъпка по-близо до най-голямата ни игра във футбола като професионалисти. Казахме, че искаме да напишем собствената си история, надявайки се, че можем да направим още една крачка от 1990 г. и да стигнем до финала.

„Все още не сме приключили. Всеки иска да завърши работата и да стигне до победата.“

World Cup 2018 или Мондиал 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световното първенство по футбол. Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Белгия-Холандия ,Испания-Португалия, Англия на 2 декември 2010 год. Това ще бъде първият път в историята, в който световното първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че избора на домакин за Световното първенство по футбол, което ще се проведе през 2018 година. Ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2 декември 2010 год. по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, АНГЛИЯ,  БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, ЯПОНИЯ. САЩ МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018. ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Африка и Южна Америка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано. Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите извънвропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол през 2022.С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на FIFA имат право да участват в квалификациите.

БЕТ365 ПРЕДЛАГА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА ФИФА МОНДИАЛ 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Mondial 2018 можете да намерите на mondial2018.eu. В сайта на Ваше разположение е цялостна и структурирана информация за класиранегрупи и отбори.