Мача за трето място завърши с 2:0 за Белгия

Англия пропусна шанса да завърши на трето място, след като Белгия поведе с убедителните 2-0 в Санкт Петербург.

Томас Мюниер отвори резултата само след четири минути, но въпреки господството си, страната на Роберто Мартинес трябваше да изчака до 82-ата минута, за да се уреди мача за бронзовия медал.

Победата в най-жестоката игра на турнира е най-доброто представяне на Белгия на Световно първенство, но Англия, много по-усъвършенствана след интервала, трябва поне да се похвали за победителя на Златната обувка за шест гола Хари Кейн, въпреки че нападателят на Тотнъм изтърпя пореден разочароващ следобед.

Отбора на Гарет Саутгейт се отправи към вкъщи след вдъхновяващата кампания, в която те разпалиха връзката си с привържениците, но пропастта в която пропаднаха по време на тази сбогуваща екскурзия продължава да държи настрана предизвикателствата пред тях, когато се стремят да надграждат обещанието.

Саутгейт накара своите играчи да излезнат от Световното на висока позиция, но Белгия имаше преднина в рамките на пет минути, когато Ромелу Лукаку използваше пространството на полузащитниците, за да играе в Насер Шадли и Томас Мюниер, след това да победи Дани Роуз, за ​​да се срещне с вратата.

Лукаку трябваше да открие Азар само за миг по-късно, погрешно поглеждайки надясно, а не наляво, но Белгия продължи да руши бързо крехките англичани и след лош удар на Джон Стоунс, Джордан Пикфорд трябваше да отблъсне усилието на Де Бруйн.

Саутгейт замени Стърлинг и Роуз за Маркус Рашфорд и Джеси Лингард, а второто полувреме малко след рестартирането Белгийците едва успяха да избегнат Кейн, когато Англия се завърна.

Пикфорд направи едно добро спасение, отблъсвайки Мюниер, но Азар запечата победата, приключвайки мечтите на Англия.

World Cup 2018 или Мондиал 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световното първенство по футбол. Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Белгия-Холандия ,Испания-Португалия, Англия на 2 декември 2010 год. Това ще бъде първият път в историята, в който световното първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че избора на домакин за Световното първенство по футбол, което ще се проведе през 2018 година. Ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2 декември 2010 год. по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, АНГЛИЯ,  БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, ЯПОНИЯ. САЩ МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018. ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Африка и Южна Америка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано. Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите извънвропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол през 2022. С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на FIFA имат право да участват в квалификациите.

БЕТ365 ПРЕДЛАГА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА ФИФА МОНДИАЛ 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Mondial 2018 можете да намерите на mondial2018.eu. В сайта на Ваше разположение е цялостна и структурирана информация за класиранегрупи и отбори.