Пол Погба иска собствената си звезда от Световната купа на френския екип

Пол Погба се надява да добави звезда към френския си екип, като спечели финала на Световното първенство тази неделя.

Франция победи Хърватия в полуфинала по пътя към Световната купа преди 20 години, но Погба е наясно, че той и неговите съотборници все още не са спечелили статута си на световни футболисти.

Попитан дали се притеснява от отмъщение, когато отборите се срещнат в неделя на турнира тази година в Москва, Погба каза: „Хърватия нямат звезди – за това те искат една, много добре се справят и искат победата като нас.

„Но и аз нямам звезда. На екипа ми е, но не съм я спечелил. Искам да я спечеля като всички играчи, ще бъде финал на Световната купа, ще е страхотен и труден мач“.

Хърватите издържаха всеки от своите нокаутиращи мачове в допълнително време, но Погба не се присъединява към теорията, че умората ще направи опонентите на Франция по-слаби.

„Ние не мислим за това“, каза той. „Хърватия изигра много труден мач срещу Англия, но не се отказаха,те губиха с 1: 0 и се завърнаха.

World Cup 2018 или Мондиал 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световното първенство по футбол. Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Белгия-Холандия ,Испания-Португалия, Англия на 2 декември 2010 год. Това ще бъде първият път в историята, в който световното първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че избора на домакин за Световното първенство по футбол, което ще се проведе през 2018 година. Ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2 декември 2010 год. по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, АНГЛИЯ,  БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, ЯПОНИЯ. САЩ МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018. ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Африка и Южна Америка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано. Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите извънвропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол през 2022.С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на FIFA имат право да участват в квалификациите.

БЕТ365 ПРЕДЛАГА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА ФИФА МОНДИАЛ 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Mondial 2018 можете да намерите на mondial2018.eu. В сайта на Ваше разположение е цялостна и структурирана информация за класиранегрупи и отбори.