Франция спечели Мондиал 2018

Франция спечели домакинския си турнир през 1998 г., отпаднаха по време на финалите през 2006 г., но сега спечелиха за втори, след финал който достигна очакванията.

Може би неизбежно имаше и противоречия във ВАР системата и Хърватия играеха по-добре за големи части от играта, но финиширането даде на французите победа с 4-2.

В 19-та минута французите отсъждаха спорен свободен удар, а Антоан Гризман направи добър удар, който защитника Марио Манджукич опита да спаси с глава, но попадна в мрежата.

Свободен удар влезе във френското поле, той не беше изчистен и попадва при Иван Перишич, който изпълни очевидно и не даде шанс на вратаря Юго Лорис.

По време на корнер за Френски Перишич беше уцелен по ръката. Това беше спорно решение, но се отсъди според ВАР, дузпата бе дадена и Гризман изпрати Даниел Субашич в грешния ъгъл, възстановявайки френското лидерство.

Точно в 59-та минута Франция вкара трети; Пол Погба стартира и завърши хода. Той откри Килиан Мбапе, който подаде към Гризман, а след това топката стигна до Погба, чийто първоначален изстрел бе блокиран, но топката се върна при него и той закова мрежата.

Пет минути по-късно те вкараха четвърти, Мбапе се присъедини към голмайсторите, като уцели мрежата с нисък изстрел, който може би вратарят Субашич би могъл да спаси.

Хърватия получи 69 минути заради грешка от Лорис, чието подаване попадна в Манджукич който вкара в мрежата.

Все пак беше твърде късно да се отрази на резултата; французите успяха да изиграят спокойно оставащите минути и за втори път бяха световни шампиони.

World Cup 2018 или Мондиал 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световното първенство по футбол. Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Белгия-Холандия ,Испания-Португалия, Англия на 2 декември 2010 год. Това ще бъде първият път в историята, в който световното първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че избора на домакин за Световното първенство по футбол, което ще се проведе през 2018 година. Ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2 декември 2010 год. по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, АНГЛИЯ,  БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, ЯПОНИЯ. САЩ МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018. ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Африка и Южна Америка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано. Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите извънвропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол през 2022.С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на FIFA имат право да участват в квалификациите.

БЕТ365 ПРЕДЛАГА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА ФИФА МОНДИАЛ 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Mondial 2018 можете да намерите на mondial2018.eu. В сайта на Ваше разположение е цялостна и структурирана информация за класиранегрупи и отбори.

Източник: BET-BG.COM