Хърватският треньор Златко Далич каза, че английското неуважение е „допълнителна мотивация“

Треньорът на Хърватия Златко Далич отрази твърденията на Деян Ловрен и Лука Модрич, че неговата страна е имала „допълнителна мотивация“ да победи Англия в сряда поради неуважението от английските медии.

След полуфинала на Световното, Ловрен заяви, че е бил раздразнен от въпроси, свързани с лошото му представяне за Ливърпул срещу Тотнъм с Хари Кейн миналата есен, докато Модрич каза, „английските журналисти, подцениха Хърватия.

Звездата на Реал Мадрид, който благодари на британските медии за натоварването на играта. Заяви, че трябва да „бъдат по-скромни и да уважават противниците повече“.

Говорейки на репортерите ден след историческата победа на Хърватия, Далич каза: „Винаги има някаква допълнителна мотивация и ние винаги уважаваме нашите опоненти.

„Може би английския отбор би трябвало да ни уважава повече, особено когато помислим къде играчите играят футбола, но това е футбол и спорт.

„Може би имаше елемент на допълнителна мотивация заради коментарите в английските медии, но имаше и мотивация да играем на финала и да направим нашите фенове и страната ни щастливи.“

Далич бе попитан от международни репортери, ако неговата страна е уморена за финала в неделя срещу Франция, след като игра в допълнително време за трети пореден мач..

Далич заявяви, че всяка умора, която неговите играчи може да почувстват, ще бъде отменена от шансът който идва един път в живота за световната купа. Въпреки че призна, че Хърватия е поела “ труден път „.

World Cup 2018 или Мондиал 2018 ще бъде двадесет и първото издание на Световното първенство по футбол. Това издание на турнира ще се проведе в Русия през 2018 г. След като е избрана измежду кандидатите: Белгия-Холандия ,Испания-Португалия, Англия на 2 декември 2010 год. Това ще бъде първият път в историята, в който световното първенство ще се провежда в Източна Европа.

ФИФА е взела решение, че избора на домакин за Световното първенство по футбол, което ще се проведе през 2018 година. Ще бъде направен заедно с този за 2022 година. На 2 декември 2010 год. по време на заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, проведено в Цюрих, Швейцария.

АВСТРАЛИЯ, АНГЛИЯ,  БЕЛГИЯ ЗАЕДНО С ХОЛАНДИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ИСПАНИЯ ЗАЕДНО С  ПОРТУГАЛИЯ, ЯПОНИЯ. САЩ МЕКСИКО И  РУСИЯ ЗАЯВАВАТ УЧАСТИЕ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2009 Г. В ПОДБОРА  НА ДВАТА ЩАБА НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 2018. ТАКА КАКТО И ПРЕЗ 2022.

На страните от Африка и Южна Америка им е било забранено да участват след въвеждането на нов критерий за континентална ротация. От първоначалните 8 кандидатури. Мексико се оттегля рано. Индонезия е отхвърлена поради неспазени минимални гаранции. Докато другите извънвропейски страни се оттеглят няколко месеца. Преди решението да се съсредоточи върху избора на домакин за Световното първенство по футбол през 2022. С  изключение на Русия, която се класира автоматично като домакин. Всички останали членки на FIFA имат право да участват в квалификациите.

БЕТ365 ПРЕДЛАГА СПОРТНИ ЗАЛОЗИ ОНЛАЙН ЗА ФУТБОЛ И СРЕЩИ ОТ СВЕТОВНОТО ПОФУТБОЛ 2018. ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ НА ФИФА МОНДИАЛ 2018.

Всички предстоящи спортни събития и новини за Mondial 2018 можете да намерите на mondial2018.eu. В сайта на Ваше разположение е цялостна и структурирана информация за класиранегрупи и отбори.